Hver dag går det 150 000 måltider med laks ut fra slakteriet vårt i Salangen.

Vi er stolte over å være en viktig matprodusent i samfunnet. Vi produserer fisk som er dokumentert trygg og sunn å spise. Vi produserer også maten som alle må spise mer av i framtida. Fisk og sjømat inneholder en rekke næringsstoffer som vi trenger, og konsum av laks og sjømat generelt er en del av både nasjonale og globale ernæringsråd.

Selv i sjømatnasjonen Norge må sjømatkonsumet opp. I dag spiser vi nesten dobbelt så mye kjøtt som fisk, og barn og unge er de som spiser minst sjømat av alle.

Vi må produsere mer mat fra havet og det er et sterkt globalt fokus på at havbruk i alle former får en avgjørende betydning for å forsyne verdens befolkning med nok mat. På verdensbasis er det mangel på sjømat, også sett i et folkehelseperspektiv. Havbruk er også en effektiv og relativt klimavennlig måte å drive matproduksjon på.

Foto topp: Norges Sjømatråd – Lund, Guro / Try

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

No items found.
Pluss-ikon
Visste du at...
  • Norge produserer halvparten av laksen i verden.
  • Hver dag spiser verden 40 millioner måltider med norsk laks.
  • Sjømat til middag eller pålegg tre dager i uka (300-450 gram) er anbefalte ernæringsråd.
  • Laksen er vårt mest effektive husdyr. Det går med 1-1,2 kilo fôr for å produsere en kilo laks. Det går med 8 kilo fôr til ett kilo storfe.
  • Matproduksjon står for en tredel av verdens klimautslipp. Sjømatproduksjon er klimavennlig sammenlignet med animalsk matproduksjon, den er arealeffektiv og benytter lite ferskvann.
  • Vi spiser 86 prosent av laksen, resten er restråstoff til oljeproduksjon og fôr til andre dyr.
  • Som lakseprodusent må vi dokumentere mattrygghet gjennom hele verdikjeden. Derfor tar vi daglig prøver av utstyr og fisk.

Overskrift til logosamling

No items found.