Hver dag går det 150 000 måltider med laks ut fra slakteriet vårt i Salangen.
Slakteriet som ble etablert i 1989 ligger i Rotvika i Salangen kommune. Her er vi 30 ansatte som slakter om lag 70 000 laks i uka. Vi slakter i all hovedsak vår egen fisk som er produsert fram på våre sjølokaliteter, men vi kan også påta oss slakteoppdrag fra andre selskaper ved behov.
Slakting av laks er regulert av akvakulturdriftsforskriften og Mattilsynet fører tilsyn med slakteriene. Det er et krav at vi bruker etisk forsvarlige bedøvelses- og avlivingsmetoder. Fisken skal ikke lide, det handler for oss om best mulig fiskevelferd.
Det stilles også mange hygienekrav til slakteprosessen, derfor er gode og strenge rutiner viktige for alle gjøremål inne på slakteriet vårt.
Et lakseslakteri er i dag utstyrt med gode hjelpemidler og automatiserte anlegg som tar fisken fra ventemerden og inn på anlegget og hele veien fra slakting, veiing og til pakking og uttransportering.
Slakteriet er sertifisert innenfor ASC og GLOBALG.A.P. med Chain of Custody-sertifikater. Sertifikatene er med på å sikre at forsyningskjeden vår er identifiserbar, samt at vi har kontroll på sporbarhet av produktene våre. Det stilles strenge krav til ansvarlig og bærekraftig produksjon av laks med fokus på dyrevelferd, miljømessige og sosiale forhold. Salaks Slakteri har også HACCP og FDA-godkjenning.